Brambory konzumní rané,odrůda Diamant v kilovém balení z Tesca.Barva světle žlutá.Vyrábí BROP sro.provoz Pohled.To je fantastické.Už si nemusíme za zemáky jezdit do ciziny.Kobzole přijdou za námi.
Jestliže naše družstvo dokáže vypěstovat začátkem května rané brambory-kloubouk dolů. Jaké jsou podmínky pěstování? Obávám se, že za Marie Terezie se kobzole sázely až někdy v dubnu, v podhorských oblastech začátkem května.Alespoň příbuzný na Benecku sázívá doposavad kolem1.5. Těžko i za Marie Terezie vyrostly za 14 dní, pokud to nebylo jako v tom vtipu,že v Rusku ráno nasází a večer brambory sklidí,protože hlad je hlad. Přeji hezký květnový den.
Haf! Tak když má někdo nutnou potřebu jíst už teď nové brambory, tak se nemůže divit, že nebudou tuzemské. Je to stejné jako s rajčaty v zimě (a teď vlastně ještě taky), jahodami v listopadu atd. Kdo nemůže na farmářské trhy, nechť si sežene distributora tzv. bedýnek, to jest sezonního ovoce a zeleniny od místních zemědělců. Sice to obvykle není 30 druhů jako v supermarketu, neumyté, evropsky nenormované a do igelitu nezabalené, zato bez výjimek chutné. Teda až na červenou řepu a celer, který my hafani nejíme. Haf!
Bohužel máte asi pravdu. Včera byl na iDNES článek o farmářských trzích, kde se mimo jiné píše,že na některých místech v Praze je už více překupníků než opravdových farmářů.
( Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/farmari-se-presouvaji-do-kamennych-prodejen-trhy-jim-uz-nestaci-pwo-/ekonomika.aspx?c=A110505_134626_ekonomika_spi )
Jsem zvědav na Českou Lípu, zda se tam objeví trhovkyně ze Škroupáku. Ta mívá dost drahé nevábné výpěstky s poměrně dlouhou dobou po sklizni. Ale co je to proti hypermarketům. Tam už rovnou označují ovoce a zeleninu jako druhou jakost.
Také mě překvapilo, že budou trhy ve čtvrtek dopoledne. Nevím, o nikom z naší rodiny, kdo by z nich mohl něco mít. Kromě prababičky, která tam ale sama nedojde. Víte už někdo více, než co se psalo v městských novinách?
Brambory jsou v pohodě! Bacha ny okurky, prodávají se po kuse a z řitě dokáží v krátké době udělat minimax. Španělský výrobce doporučuje sundat rozstřikovací koncovku!
Komentáře
Re: Brambory z Egypta
13. Květen 2011 - 22:27 | barta
Já to asi nepochopil :o(
NahoruRe: Brambory z Egypta
13. Květen 2011 - 22:32 | Of the Moon
Pane Bárto,co jste nepochopil? To,že už dovážíme kde co,včetně těch blbejch brambor? Marie Terezie by asi koukala.
NahoruRe: Brambory z Egypta
14. Květen 2011 - 6:57 | barta
Třeba něco změní farmářské trhy. Pro mě teda ne, protože budou dopoledne. Asi jsou určené jen pro lidi pracující na směny, nezaměstnané a nemakačenky.
NahoruRe: Brambory z Egypta
14. Květen 2011 - 7:06 | Pták Kohák
Jestliže naše družstvo dokáže vypěstovat začátkem května rané brambory-kloubouk dolů. Jaké jsou podmínky pěstování? Obávám se, že za Marie Terezie se kobzole sázely až někdy v dubnu, v podhorských oblastech začátkem května.Alespoň příbuzný na Benecku sázívá doposavad kolem1.5. Těžko i za Marie Terezie vyrostly za 14 dní, pokud to nebylo jako v tom vtipu,že v Rusku ráno nasází a večer brambory sklidí,protože hlad je hlad. Přeji hezký květnový den.
NahoruRe: Brambory z Egypta
14. Květen 2011 - 8:43 | Květa Nová
Brambory by se měly prodávat jako kusovka.
NahoruRe: Brambory z Egypta
14. Květen 2011 - 13:16 | Of the Moon
S těmi farmařskými(?) trhy bych byl opatrný.Kšeftmani jsou vynalézaví.
NahoruRe: Brambory z Egypta
14. Květen 2011 - 14:57 | Fox von Zillergut
Haf! Tak když má někdo nutnou potřebu jíst už teď nové brambory, tak se nemůže divit, že nebudou tuzemské. Je to stejné jako s rajčaty v zimě (a teď vlastně ještě taky), jahodami v listopadu atd. Kdo nemůže na farmářské trhy, nechť si sežene distributora tzv. bedýnek, to jest sezonního ovoce a zeleniny od místních zemědělců. Sice to obvykle není 30 druhů jako v supermarketu, neumyté, evropsky nenormované a do igelitu nezabalené, zato bez výjimek chutné. Teda až na červenou řepu a celer, který my hafani nejíme. Haf!
NahoruRe: Brambory z Egypta
14. Květen 2011 - 15:40 | Radosta
Bohužel máte asi pravdu. Včera byl na iDNES článek o farmářských trzích, kde se mimo jiné píše,že na některých místech v Praze je už více překupníků než opravdových farmářů.
Nahoru( Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/farmari-se-presouvaji-do-kamennych-prodejen-trhy-jim-uz-nestaci-pwo-/ekonomika.aspx?c=A110505_134626_ekonomika_spi )
Jsem zvědav na Českou Lípu, zda se tam objeví trhovkyně ze Škroupáku. Ta mívá dost drahé nevábné výpěstky s poměrně dlouhou dobou po sklizni. Ale co je to proti hypermarketům. Tam už rovnou označují ovoce a zeleninu jako druhou jakost.
Re: Brambory z Egypta
15. Květen 2011 - 13:40 | Kafka
Také mě překvapilo, že budou trhy ve čtvrtek dopoledne. Nevím, o nikom z naší rodiny, kdo by z nich mohl něco mít. Kromě prababičky, která tam ale sama nedojde. Víte už někdo více, než co se psalo v městských novinách?
Nahoru"Brambory nevaděj, pozor na vokurky"
27. Květen 2011 - 16:40 | Květa Nová
Brambory jsou v pohodě! Bacha ny okurky, prodávají se po kuse a z řitě dokáží v krátké době udělat minimax. Španělský výrobce doporučuje sundat rozstřikovací koncovku!
NahoruRe: Brambory z Egypta
27. Květen 2011 - 21:48 | Of the Moon
Okurky doporučuju sladkokyselé.A nebo okurkovici !
Nahoru