Významné úspěchy atletů českolipska na mistrovství republiky

Verze pro tisk |

Výborné výkony předváděli atleti z Českolipska na víkendovém mistrovství republiky juniorů a dorostu. Byly z toho nakonec dva přebornické tituly a stříbro. Všechny medaile vybojovala děvčata, členky extraligového družstva AC Česká Lípa.

 Zlato si přivezla z běhu na 800 m novoborská dorostenka Olga Půčková. Svúj závod vyhrála stylem start - cíl a nedala soupeřkám pražádnou šanci. Olga je již dlouholetou reprezentantkou v chůzi a z velmi kvalitního tréninku novoborského trenéra Petra Choděry se postupně dostala na reprezentační úroveň i na středních běžeckých tratích.
      Bezkonkurenčně si vedla rovněž českolipská Eva Jeníková v běhu na 400 m. Její finálový čas pod 57 s je obrovským příslibem pro budoucnost. Eva je prvním rokem juniorkou a pod vedením jablonecké trenérky Dany Jandové, která spolupracuje i při přípravě dalšího českolipského talentu Veroniky Süssnerové, neřekla rozhodně poslední slovo. Eva necelou hodinu po triumfu na čtvrtce běžela ještě finále na 200 m, kde skončila na pěkném 5. místě.
       Stříbrnou medaili přidala ve vrhu koulí cvikovská juniorka Tereza Pokorná, která se po složité loňské sezoně, kdy se na její výkonnosti projevily zranění a nemoci, opět  dostává do své bývalé pohody a výkon 12,83 m čtyřkilovým náčiním je rovněž příslibem. Radost měl i trenér Václav Libich.
       Přechod do dorostenecké kategorie nebyl zatím úspěšný pro Veroniku Süssnerovou. Loňská žákovská mistryně ve vrhu koulí skončila mezi dorostenkami sedmá, když vrhla 3kg náčiním do vzdálenosti 11,83 a zaostala za svým maximem 57 cm. Veronika však přechází na víceboj a výsledky by měly přijít o něco později.
       Jedním z nejkvalitnějších závodů na mistrovství byl sprint na 60 m juniorů ozdobený rekordem mistrovství. Jsme rádi, že v tomto finále zazářil i zástupce českolipského oddílu Michal Šenfeld, který skončil výborným výkonem 7,13 s na šestém místě.
      Českolipští junioři se zúčastnili i soutěže ve skoku dalekém. Výsledkem bylo 10. místo Karla Hromka a 11. Michala Šenfelda. Výkony však trochu zaostaly za jejich maximy. To se dá říct i o Ivě Ježkové z Jablonného, která si na své loňské výkony a výsledky zřejmě musí počkat až na letní sezonu.
     Smůlu měly českolipské štafety 4x200 m dorostenek a juniorů. Obě si brousily zuby na překonání oddílových rekordů a pěkné umístění. Chlapcům start překazilo zranění Michala Šenfelda, děvčatům poté rozhodčí znemožnili start kvůli nestejné barevné kombinaci oddílových dresů.
      Celkově byl šampionát optimistický a nadějný před jarními boji.

Nahoru