Vyjádření vedení českolipské nemocnice k rozhodnutí Rady Libereckého kraje

Archiv
Verze pro tisk |

Schválení návratné finanční výpomoci ve výši 15 milionů korun pomůže Nemocnici s poliklinikou v České Lípě stabilizovat její finanční situaci do konce roku 2003 a zachovat sociální smír.


Mluvčí Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa Petr Pokorný nám ještě sdělil následující informace.


Ke konci září dosáhla výše závazků NsP po lhůtě splatnosti 90 milionů korun.



Nemocnice již letos snížila počet akutních lůžek ze 481 na 437 lůžek. Původně jich nemocnice měla 600. 


Zároveň jsme vytvořili kapacitu pro šedesát lůžek následné péče. Opustili jsme provozování zdravotní dopravy, protože to byla pro nemocnici ztrátová činnost. K snížení nákladů přispěla i redukce některých provozních budov a jejich odpojení od energetických zdrojů. Snížili jsme nárůst osobních nákladů v tomto roce proti předpokládanému objemu.  



V NsP Česká Lípa pracuje 810 lidí, z toho 100 lékařů. Na rozdíl od mnoha jiných nemocnic nezískala od státu téměř žádné zásadnější dotace na modernizaci. Celkový roční rozpočet nemocnice je 405 milionů korun. Nemocnice má zpracovanou strategickou analýzu a návrh koncepce svého rozvoje. NsP Česká Lípa je projekčně připravena na rekonstrukci a modernizaci. Projekt rekonstrukce zároveň respektuje strukturální změny v lůžkovém fondu, je prioritně sestaven a předpokládá etapovitou realizaci ve čtyřletém období.             


 

Nahoru