Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

V Boru se setkali starostové, starostky, místostarostka ...

Archiv

Za město Česká Lípa se setkání účastnila místostarostka Hana Moudrá, za Nový Bor starosta Ing. Radek Nastič.


Na programu se mimo jiné objevila otázka mediační a probační služby. Na toto téma promluvily pracovnice Mediační a probační služby Česká Lípa Mgr. Petra Špinková a Mgr. Zdeňka Selingerová. Přítomné hosty kromě jiného seznámily s posláním a náplní jejich práce. Dále upřesnily, co mediační a probační služba očekává od obcí a jak jim naopak může pomoci.


Dalším z bodů jednání byl zákon o finanční kontrole a zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Tohoto tématu se ujal vedoucí odboru kontroly Krajského úřadu Libereckého kraje JUDr. Peter Samčík, který mimo jiné zmínil povinnosti obce ve věci veřejnoprávní kontroly včetně povinného zaslání a zveřejnění zprávy o kontrole za rok 2004.


Nový školský zákon a s ním související předpisy bylo pravděpodobně nejžhavějším tématem tohoto setkání. Ing. Luděk Tesarčík, pracovník odboru školství a mládeže Krajského úřadu Libereckého kraje, zodpověděl na toto téma řadu dotazů týkající se především praktického dopadu zákona na města a obce.


V neposlední řadě vystoupila také vedoucí odboru školství, kultury, sportu a cestovního ruchu MěÚ Česká Lípa Mgr. Bronislava Tvrzníková a vedoucí téhož odboru MěÚ Nový Bor Mgr. Jana Lovecká. Přítomné hosty především seznámily s možnostmi cestovního ruchu našeho regionu.


„Myšlenka setkání představitelů měst a obcí v působnosti dvou městských úřadu České Lípy a Nového Boru vznikla již v roce 2003. Hlavním účelem je především zajištění informovanosti starostů o místních událostech či o aktuální problematice měst a obcí,“ uvedla místostarostka České Lípy Hana Moudrá.