S.I.V. představí nového bubeníka

Archiv
Verze pro tisk |

Mimoňská rocková kapela S.I.V. (Sundost Igráčka Velkokula) byla založena v roce 2000 ze tří čtvrtin bývalými členy punkové skupiny RADIO S.T.S., která (převážně na Českolipsku) fungovala od roku 1995 do roku 1998. Po jejím rozpadu, ve snaze pokračovat a odtrhnout se od čistě punkového výrazu, přibrali Martin "Potkan" Doubrava (zpěv), Jirka "Julius" Bielik (kytara, zpěv) a David "Dejvo" Trnka (baskytara, zpěv) bubeníka Vladislava "Vlada" Mixu.


Kapela začala v listopadu 2000 zkoušet pod názvem LUNCHBEAT. Po více než půlročním zkoušení a koncertování vzniklo v červnu 2001 za asistence Martina Ledviny (ze současné Obří broskve) CD "Lunchbeat".


Z důvodu možné záměny se stejnojmennou litoměřickou kapelou došlo v témže roce ke změně názvu na dnešní S.I.V. Kapela začala více koncertovat převážně v severočeském regionu i v Praze. Z významějších koncertů lze jmenovat koncert s Existencí, předskakování Vypsané Fixe a účast na Mimoňském rockovém dni.


S kapelou začal spolupracovat dlouholetý kamarád, současný manažer a kameraman Petr Vrba, s jehož přičiněním nahrála kapela v libereckém studiu Mediasound v dubnu 2003 své druhé CD s názvem "Bajlajfyk", jehož součástí je i videodokument z natáčení. Koncertování se stalo častějším a mezi největší pocty patří opakované účinkování na již dvě desítky let pořádaném undergroundovém festivalu v Hejnicích, kde kapela vystoupila s kapelou bývalého houslisty a kytaristy legendárních The Plastic People of the Universe Jiřího Kabeše nebo s neméně známou legendou českého undergroundu přelomu 70.a 80.let - Umělou hmotou.


V srpnu letošního roku oznámil odchod bubeník Vlado. Již v září se však našla náhrada v podobě Milana "Mejly" Böhma (ex-Nabeton, Trolley) a S.I.V. začali znovu zkoušet starý repertoár i tvořit nové skladby.


V premiéře se nový bubeník představí na uvedeném výročním koncertě v Mimoni, kde se podělí o vystoupení i se svým předchůdcem Vladem.


V současné době kapela připravuje klip k písni "Pohoda" z cédéčka Bajlajfyk. Natáčení záběrů do tohoto klipu bude součástí mimoňského koncertu. Klip by se měl objevit v příštím roce na hudební televizní stanici Óčko.


Svou tvorbou, která spočívá ve snaze produkovat srozumitelné a zapamatovatelné melodie, S.I.V. nezapřou své punkové kořeny, a to především přímočarostí skladeb a syrovějším zvukem, nikoliv však punkovou rychlostí s klasickým pogem.


Na koncertě v roli hosta vystoupí nymburská undergroundová kapela PRÁVA PUPKU, se kterou se S.I.V. znají z mnoha společných koncertů. Tvorba "pupkáčů" je obvzláště zajímavá díky přítomnosti hostujícího hobojisty v sestavě. Dalšího hosta  netřeba představovat - jsou to pardubičtí VOLANT (mohli jste je vidět na Mimoňském rockovém dni), kteří svým veselým "saxofonovým" punkem určitě pobaví a roztančí každého.

Nahoru