Ředitel českolipské nemocnice odvolán

Archiv
Verze pro tisk |

Rada kraje vzala na vědomí rezignaci ředitele Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa MUDr. Jaroslava Tvrzníka a na základě jeho vlastní žádosti ho odvolala z funkce ředitele nemocnice ke dni 25. 11. 2003.


 Z důvodů narůstajícího krizového stavu v nemocnici a potřeby okamžité stabilizace rada kraje jmenovala nového ředitele, a to Ing. Miroslava Vacka, s účinností od 26. 11. 2003.


Ing. Miroslav Vacek v posledních letech působil v Nemocnici s poliklinikou na Homolce, později jako náměstek a zástupce ředitelky Fakultní nemocnice v Motole, také byl náměstkem ve Fakultní nemocnici Bulovka a do června tohoto roku pracoval jako odborný poradce a výkonný ředitel v soukromé nemocnici.


Text vyjádření MUDr. Tvrzníka k rezignaci:


Svoji rezignaci jsem zvažoval již dlouho. Důvodem mého rozhodnutí je zejména to, že jsem necítil podporu zřizovatele - přestože se nám v nemocnici podařilo výrazně snížit náklady i splnit požadavky na personální vybavení nutné pro registraci nemocnice, a to v plném rozsahu poskytované péče. Za úspěch považuji i skutečnost, že v nemocnici panuje sociální smír a přes trvalý nedostatek peněz stále poskytuje kvalitní péči obyvatelům celé spádové oblasti.

Nahoru