Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Otevřený dopis zastupitelům města Česká Lípa č. 2

Archiv

Vřele bych všem zastupitelům doporučil, aby se ještě jednou seznámili s obsahem prvního otevřeného dopisu, který jim byl doručen (zde). Protože ataky ze strany paní starostky neustávají a v ohlupování občanů zřejmě hodlá pokračovat i nadále, chci uvést alespoň pár zřejmých faktů.


 1)  Na statutární orgány firmy DC SPED s.r.o. bylo podáno trestní oznámení a v současné době podle sdělení policejního orgánu bude na tyto osoby podána žaloba z více dokonaných trestných činů a to jak v obchodní tak trestní rovině.Pro připomenutí, tato firma provozovala MAD v České Lípě v roce 2007 na základě smlouvy uzavřené se společností VETT a.s., která se vztahovala k prodeji cenných papírů společnosti.


2)  Soudem v České lípě byl vynesen mezitimní rozsudek i přes upozornění žalovanou stranou o nepříslušnosti soudu. Rozsudek ještě nenabyl právní moci a VETT se proti němu samozřejmě odvolá. Přesto paní starostka již dnes považuje celý spor za své vítězství a řádně se zviditelňuje v médiích včetně ČT 1 a ČT 24. Vždyť její volební kampaň a ambice jejího vstupu do nejvyšší politiky už začala.


3)  Opět paní starostka radí občanům České Lípy jak se mají postavit k vymožení svých pohledávek vůči VETT a.s. .Před nedávnem jsem v regionálním deníku sdělil občanům České Lípy, že VETT samozřejmě jejich zákonný nárok uznává a to i přesto, že společnost v daném období ovládalo ČSAD Semily a zcela bezpochyby všichni její odpovědní pracovníci  nechali vesele nabíjet čipové karty dále i přesto,že již dávno věděli, kdo bude provozovat MAD v České Lípě. A byl to také jejich narychlo dosazený řiditel pan.Dacer, který vítězoslavně telefonicky oznámil splnění nelehkého úkolu, že VETT již není schopna zajišťovat provoz MAD v České Lípě z ekonomických důvodů. Zapomněl o této, pro něho nepodstatné záležitosti, informovat jediného akcionáře společnosti. Nejvyšší vedení ČSAD Semily samozřejmě zneužilo informací v obchodním styku a také paní starostka o celém plánu, promiňte mi ten výraz, jak zabít krtka věděla.


4)  Smlouva uzavřená se společností VETT a.s. je stále platnou smlouvou včetně jejích sankčních ujednání. Vždyť si tohoto faktu jako zastupitelé musíte být vědomi nebo ne ? Paní starostka tedy zřejmě věští z křišťálové koule a z pohledu své funkce je zcela jistě přesvědčena o svých dalších kolosálních úspěších.


5)  Proč radnice službu požadovala dále? Kteří odpovědní pracovníci vypláceli roky veřejné prostředky,když  v současné době tvrdí,že bez právního důvodu. Na ně se  nevztahuje zákon o hospodaření s veřejnými prostředky? Neměli bychom u soudu sedět v opačných lavicích? Buďte si zcela jisti,že na firmu VETT nebude vyhlášen Konkurz a tím nebude splněn další ze snů  paní starostky Moudré.


Na závěr bych  mohl začít s výčtem dosažených významných úspěchů, jsem přesvědčen, že jenom některých zastupitelů, ale nebudu, přece si to posoudí volič a tu chvilku to moje zvědavost vydrží.


Jenom dávám na zvážení všem těm, kteří se podílejí na „veřejné popravě“ firmy VETT, která vám sloužila, od roku 1993 zdali je to ve slušné společnosti nezbytně nutné. Jsem názoru, že pravda je na straně VETT , vždyť služba je spotřebovaná, ale už za rok 2005 zaplacena jen částečně. Opakovaně žádáme radnici o doplacení služby a já jsem přesvědčen, že někteří zastupitelé to ani nevědí nebo ano? Ještě bych Vám rád připomenul, že smlouvu připravilo město Česká Lípa a to nikoli v tísni ani časové a ani pod žádným nátlakem ze strany VETT a.s.. Byla podepsána v roce 2002 s účinností od poloviny roku 2003.Jsme proto přesvědčeni,že se nyní město u soudu dovolává vlastní nepoctivosti. Utkvělá představa paní starostky, že firma VETT a.s. odcizila městu prostředky ve výši 70 mil. Kč, mi tak trochu připomíná příběhy dobrého vojáka Švejka, ale zřejmě účel světí prostředky.


Předběžné opatření na nemovitý majetek zabraňuje firmě v dalším podnikatelském záměru, a proto žádám o přehodnocení a uvolnění nemovitostí, protože firmě vzniká následně značně vysoká finanční škoda, kterou bude také někdo muset uhradit.


Děkuji vám, vážení zastupitelé, za čas strávený čtením otevřeného dopisu a ještě jednou žádám o přečtení mého prvního dopisu, protože je nutné si některé jeho body připomenout. Dále opětovně uvádím svůj kontakt a to zejména proto, že jste na první otevřený dopis ani jeden z Vás nereagovali.


Předseda představenstva VETT a.s.František Homolka


Zákupy 47123 Nádražní 287, můj mobilní telefon 602 436 390,            elektronická pošta: vett@clnet.cz