Kdo provede úspěšnou revoluci?

Verze pro tisk |

Pouhé dva dny odpočinku měli před dalším utkáním českolipští hokejisté. V den dvacátého výročí Sametové revoluce bude jejich soupeřem ve výborné formě hrající mužstvo Klatov. To v posledních pěti zápasech nahrálo skvělých 14 bodů a v tabulce poskočilo už na čtvrtou pozici.

Dobré výkony podpořené třemi výhrami v řadě ale předvádějí také Predátoři. Pokud chcete znát odpověď na otázku, kdo provede na ledě úspěšnou revoluci a ukončí soupeřovu sérii neporazitelnosti, pak neváhejte a přijďte podpořit naše hráče přímo na Zimní stadion U Ploučnice. Utkání zde začíná od 17:00.

Klatovy se na vítěznou vlnu dostaly dvěma vítězstvími nad soupeři ze samotnému chvostu tabulky. Obstály také při opravdové zkoušce jejich výkonnosti. Před dvěma týdny ve středu totiž porazily rovněž vedoucí Řisuty a tento úspěch potvrdily také nadcházející víkend, když ve střetnutí bohatém na góly udolaly Sokolov 6:5 po samostatných nájezdech. Poslední triumf si pak připsaly v neděli, Most se domů vracel s porážkou 3:6. Hned čtyři výhry se ale zrodily na vlastním ledě. I proto zatím Klatovští vévodí tabulce domácích duelů, na hřišti soupeřů je jejich bilance o poznání horší. Z dosavadních sedmi odehraných zápasů totiž Západočeši uhráli jen deset bodů, což ale neznamená, že na Českolipské čeká procházka růžovým sadem.

Klubové statistiky poměrně s přehledem ovládá Jaroslav Hobl. Odchovanec plzeňského hokeje a hráč s extraligovými zkušenostmi už v tomto ročníku nasbíral 15 bodů za sedm branek a osm asistencí. Spolu s ním pak v jedné formaci nastupuje Richard Kepl a Jiří Maxa. Tato řada se postarala už o zhruba 30 klatovských gólů a patří k velkým postrachům soupeřových obran. K nim donedávna patřil také Ondřej Steiner. Bývalý hokejista pražské Slavie, Karlových Varů či Vsetína nebo třeba finské Hameenlinny a ruského Voskresensku však nenastoupil už v nedělním souboji proti Mostu a přinejmenším nejistý je jeho start také na ledě České Lípy. Stoupající tendenci má forma Jana Pavlise.

Ten zatížil mostecké konto hned třemi zásahy a s bilancí 5+5 budí u protivníků patřičný respekt. Ve všech čtrnácti odehraných utkáních se mezi třemi tyčemi představil Dominik Halmoši. Ještě loni brankář Rokycan si s průměrem 3,44 branky na utkání drží solidní výkonnost.

Kanadské bodování týmu:
1. Jaroslav Hobl 15 (7+8)
2. Jiří Maxa 10 (2+8)
3. Jan Pavlis 10 (5+5)

Poslední zápasy Klatov:
Klatovy - Řisuty 2:1
Klatovy - Sokolov 6:5sn
Klatovy - Most 6:3

Pozitivní zprávy však hlásí také českolipský tábor. Po nepříznivé sérii, kdy Predátoři zvítězili pouze jednou ze sedmi zápasů, se opět dostávají do výborné pohody. Výrazně jim k tomu pomohl zápas s Děčínem, který zvládli poměrem 4:2, a od té doby neokusili hořkost porážky. Nejblíže k ní byli v Karlových Varech, kde Sokolov vedl po dvaceti minutách hry už 4:0, drtivým obratem ve druhé třetině a vyrovnáním v poslední minutě ale Českolipští vybojovali alespoň samostatné nájezdy, v nichž se více štěstí přiklonilo na jejich stranu. Dobrou formu prokazuje především Jan Divíšek. Centr elitní formace se osamostatnil na čele klubové produktivity a svými gólovými příspěvky výrazně pozvedl sebevědomí našeho mužstva. Nedostatek beků jsou trenéři i nadále nuceni řešit přesunutím kapitána Jakuba Šestáka do obranných řad. Pokud by se tak stalo, lze očekávat posun Petra Buriana do první řady. Ten si tuto roli vyzkoušel už v sobotu a svým výkonem rozhodně nezklamal. Je rovněž pravděpodobné, že se do branky vrátí Vlado Neumann. Slovenský gólman nastoupil v 16. minutě utkání se Sokolovem a svým spolehlivým výkonem se také podílel na fantastickém obratu. Predátoři už v sobotu představili svou novou posilu do obrany Michala Zimmera. Žádné změny se pro úterní zápas nechystají, vítězná sestava tak zůstane při starém.

Vzájemné duely zatím pravidelně končí kořistí domácích týmů. Klatovy byly vůbec prvním soupeřem českolipských hokejistů na domácím ledě v jejich novodobé éře. A nevzpomínají na tento souboj zrovna s velkým optimismem. Porážku 1:9 však odčinili ještě v prosinci téhož roku. V samostatných nájezdech vybojovali výhru 5:4 a s pocitem vítězství odcházeli také před pár týdny. Na tříbodovém zisku měl tehdy velkou zásluhu právě Ondřej Steiner.

Poslední vzájemný duel - 7.10.2009

Branky a nahrávky: 29. Fiala (Hobl), 46. Steiner (Fiala), 47. Steiner (Fiala, Švík), 58. Čuban (Maxa) - 9. Šafář (Patzenhauer), 53. Šesták. Rozhodčí: Šmíd - Fiala, Havelec. Vyloučení: 11:11 navíc Maxa (KLT) 10. min. nesp. chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Klatovy: Halmoši - Fiala, Špiler, Kubeš, Plánička, Kreuzman, Černý, Valečka, Hochman - Maxa, Straka, Špaček, Kuželík, Hobl, Kepl, Kocman, Švík, Čuban, Steiner.

HC Predators Česká Lípa: Matoušek (Neumann) - Beránek, Daňo, Šafář, Formánek, Cafourek, Pinc, Šulc, Divíšek, Šesták, Bauer, Patzenhauer, Burián, Markulinec, Hertl, Lassig, Plichta

Nahoru